onsdag 17. juni 2009

Litt nasjonalromantikk

Nordnorge på sitt beste. Rett utenfor vinduet mitt. 

Det er fiskevær. Egentlig. Jeg er dog ikke ute å fisker, jeg sitter i senga mi og ser lengselsfult ut vinduet. Jeg skal på jobb i morgen og prøver og forholde meg til nogenlunde anstendige leggetider. Hvilket er fulstendig uanstendig, slike netter skal tilbringes ute. Natten er noe ikke å gå glipp av for tiden. 

Nettene nå er slike man må oppleve om man skal forstå hvorfor ellers oppegående fornuftige mennesker ikke bare bor her, men flytter tilbake om de på forskjellige tidspunkt fyker rundt i verden. Man skulle tro det var like enkelt å glemme disse nettene som det er å glemme alle dagene med regn, snø, sludd og motvind, men nei. Disse tider sitter så brent inne i enhver som har opplevd og oppvokst i dem at ingenting på jord vil gi samme følelsen. 

Det er så strålende gloriøst enkelt vakkert at å beskrive det er fåtatt. Og poengløst. Kom opp, bli med ut, fisk og drikk og nyt og le og bruk solbriller midtnatts og fest og elsk og lukt. Komkom. Mamma er så snill at sofaplass er her til alle. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi fisker i morgen ?

Anonym sa...

Jeg meiner i natt!!:P